+90 507 128 04 44
Sosyal Medya Hesaplarımız

Isı Yalıtımı

25 Ekim 2017
902 kez görüntülendi
Isı Yalıtımı

Isı yalıtımı enerji tüketimi ve çevrenin korunması için önem arz etmektedir. Binalarda asıl amacı ısı kaybına engel olarak ve sıcaklığında düşük olduğu havalarda yakıt masraflarından kısmak amacıyla ayrıca havanında sıcak olduğu durumlarda gelen ısıya engel olarak daha konforlu ve sağlıklı bir yaşam için ısıya karşı önlem alınabilen malzemeler ile izolasyon yapılmaktadır.

isi yalitimi

İzoteknik levhalar, fibrocam, jüt kanaviçe, cam yünü, heraklit, strafor ve mantar araçları gibi yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır. Duvarların çeşitli bölgelerinde vede döşeme kısımlarından hava boşlukları bırakılmaktadır. Bu hava boşlukları ısının ve sesin geçmesini bir miktar önler. Bundan dolayı duvarların ve döşemelerin hammaddesi olarak beton bloklar ile boş killer tercih edilmektedir.

isi-yalitim

Isı izolasyonu yapılan yerin hammaddelerinin baş düşmanları su yani nem ve rutubettir. Bu yüzden ısı için önlem olarak kullanılan araçları su ve rutubetten korumak amacıyla levhaların alt ve üst olmak üzere yüzeylerine mutlaka katranlı kağıt ve bitümlü kartonlar konulmalıdır. Ayrıca ruboroitte kullanılabilmektedir. Isı izolasyon malzemelerinin yüzeye yapılmasına karar verilen durumlarda ise tümlak, bitüm ve emülzer gibi yalıtkan maddeler tercih edilmektedir.

Isı yalıtımını nerelere yapabiliriz?

Çatılar, duvarlar ve döşemeler binalarımızda ısıya karşı kullandığımız izole edilen elemanlardır. Bu döşemelerin ısı ve ses geçirmesine engel olmak amacıyla içi boş kil, asmolen yada beton bloklar yoluyla döşemeler yaparız. Duvar izolasyonu için ise duvar yüzeyine karşı ısı izole aracını gerildikten daha sonra rabitz veyahut heraklit yapılır. Daha sonra sıvama işlemi yapılabilir yada lambri tercihi yapılabilir.

isi-yalitim

Duvarların ısıya ve sese engel olabilmek için yani izole olabilmesi için duvar içinde boşluk bırakmak gerekebilir ya da bloklar ile örülme sağlanabilir. Duvarda bırakılan boşluklara ise ısı izole malzemeleri tercih edilir. Pencerelerde ısı kaybına engel amacıyla çift cam tercih edilir veya bunun yanında çift pencere de cabası. Ayrıca çift cam yada çift pencere tercihinde aradaki hava boşluğu ısının ve sesin geçmesini bi nebzede olsa azaltmaktadır.

Çatıları izole edebilmek için, çatı temizleme işlemi yapıldıktan sonra ısı yalıtkan maddeleri düzgünce çatı üzerine serilmelidir. Her türlü gelecek dış tehlikelere karşı koruma için, levha şeklindeki korumalarla kaplama yapılmalıdır. Özellikle Temmuz ve Ağustos gibi oldukça sıcak aylarda izolasyon üzerine ilave olarak dolu malzemesi konulmalıdır.

isi-yalitim

Ayrıca çatılarda ısı yalıtımı için çatı aralarında mutlaka havalandırma işlemleri yapılması gereklidir. Havalandırma yapılmayan çatılarda yaz ve kış mevsimlerde sıcaklık oranlarında dengesizlikler görülmektedir. Örnek vermek gerekirse; yazın sıcağında havalandırma yapılmadığı sürece sıcaklık birikir ve özellikle üst katlarda oldukça bunaltıcı bir hava hakim olur. Kışın ise çatı üstünde bulunan karlar basit bir şekilde erimeye başlar ve saçak kısmına doğru akış yapar. Daha sonra bu akış buzlanmalara sebebiyet vererek yer yer su birikintisi yaparak göllenmeler doğurur. Bunlara engel olmak amacıyla denge sağlamak gerekir yani doğal bir havalandırma mutlaka yapılmalıdır.

Dış cephe için ısı yalıtımı yapılır mı?

isi-yalitim

Günümüzde ve gelecekte inşaat sektöründe önemli miktarda enerji tasarrufu adımları gelişmektedir. Özellikle dış cephe yalıtımı konusunda çeşitli yapılara sağlanan izolasyon doğrultusunda önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanmakta ve ısınma giderlerinde dış cephe için ısı yalıtımıyla beraber ciddi bir boyutta azalma sağlanabilmektedir. Her binanın cinsine, tipine, ısıtma türüne ve iklim gibi şartlara bakılmaktadır. Bu belirleyici sebepler doğrultusunda tercih edilen doğru bir dış cephe ısı yalıtımı sizlere ısınma maliyetleri konusunda ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Özellikle dış cehe ısı yalıtımı sizlere konforlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeyi mümkün hale getirirken, enerji kaynaklarının korunması ve kötü havanın azaltılması gibi olanaklar sağlar.

İzolasyon

İLETİŞİM

Adres: Alemdar Mah. 1. Bahçeli Sok. No:45 Osmangazi / BURSA – TÜRKİYE
E-mail : info@bursavanaceketi.com
Telefon: +90 224 233 83 89
Gsm     : +90 507 128 04 44

7/24 Whatsapp hattı için hemen tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Open chat
1
Whatsapp ikonunun üzerine tıklayarak bize kolayca ulaşabilirsiniz.
Powered by