
Pislik Tutucu ve Çekvalf İzolasyon Ceketleri
Isı kaybı ve yoğuşmayı engellemenin en iyi yollarından birisi olarak pislik tutucu ve çekvalf izolasyon ceketleri tercih edilmektedir. Sıcak transfer yapan tüm borularda tercih edilebilir. Bu vana ceketleri ile sıcaklık transferlerinde karşılaşılan ısı kayıpları en az seviyeye indirilebilir. Vana ceketinin asli görevleri arasında ısı kaybı ve yoğuşmayı engellemek ve dışarıdan gelecek herhangi bir atık maddeye karşı da başarıyla savunma görevi görmektir. Pislik tutucu ve çekvalf izolasyon ceketleri 3 katmandan oluşmaktadır. İç tabaka – Orta tabaka – Dış tabaka olarak 3 bölümde incelemek gerekir. Orta tabaka en güçlü ve en yüksek işleve sahip olan bölümdür. 750 derece dayanıklık ve 5 cm kalınlık içerir. Taş yünü sarılarak 5 cm kalınlığa erişmiştir. İç ve dış tabakalarda ise 260 derece dayanıklılık ile karşılaşılmaktadır.
İzolasyon Katmanı Özellikleri
İzolasyon katmanında seramik elyaf battaniye başta olmak üzere iğnelenmiş cam yünü, taş yün, elastromerik kauçuk bulunmaktadır. Opsiyonel olarak bu özellikler eklenmiştir. Sadece taş yünü özel bir faktör olarak karşımıza çıkar. Opsiyonel olarak değil parçanın ana malzemesi olarak eklendiğini görürüz.
Bağlama ve Bağlama İpleri
Pislik tutucu ve çekvalf izolasyon ceketlerinde bağlama için tercih edilen ana malzememiz cırt bant olarak görülmektedir. Fakat sadece cırt bant ile bağlama gerçekleşmemiş ve paslanmaz kopça da vana ceketi bağlama sistemine dahil edilmiştir. Bağlama ipleri ise yine bağlama yapılacak türe göre 2 çeşit ile hazırlanmıştır. 650 dereceye kadar dayanıklı olan cam elyaf fitil ve yine opsiyonel olarak AISI 304 Paslanmaz Çelik Tel tercih edilmektedir. Bağlama ve bağlama iplerinin opsiyonel olarak ekletilmesi vana ceketinin daha dayanıklı hale gelmesini sağlar.
İç Katman Özellikleri
İç katmanda ana özellik olarak 260 derece sıcaklığa dayanıklı olan silikon kaplı cam elyaf kumaş ile tanışırsınız. Fakat opsiyonel olarak eklenmesi mümkün olan ve vana ceketinin daha kaliteli bir iç katmanda daha yüksek işlev görmesini sağlayacak olan özellikler de mevcuttur. Alufix kaplı cam elyaf kumaş da tercih edebilirsiniz. Dereceyi yükseltip 750’ye çıkararak Kalsiyum Silikat kaplı kumaş kullanabilirsiniz. Dereceyi daha da yükseltip 1000 dereceye kadar dayanıklı olan silikat kumaş da opsiyonel olarak eklenebilir. Vana ceketi bu özellikleri yani donanımları taşımaya uygundur.
Dış Katman Özellikleri
260 dereceye kadar dayanan sabit özellik silikon kaplı cam elyaf kumaş türü tercih edilmiştir. Opsiyonel olarak eklenebilen ve dış katmanda donanımını güçlendirmek isteyenlerin tercihi olan alufix kaplı cam elyaf kumaş ve kalsiyum silikat kumaş türüne de rastlanılmaktadır. Kalsiyum silikat kumaş türü 750 dereceye kadar dayanıklılığı arttırmaktadır.
Neden Pislik Tutucu ve Çekvalf İzolasyon Ceketleri?
İzolasyonsuz olarak yapılan buhar dağıtımında enerjinin israf olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Artık buhar dağıtımı ve enerji transferi işlemlerinde izolasyon katmanı güçlü tutulmak zorundadır. Çekvalf izolasyon bu yönden enerjinin israf olmamasını ve en az kayıp ile borularda transferini gerçekleştirmektedir. En iyi vana ceketi olarak pislik tutucu – çekvalf izolasyon sistemi tercih edilmelidir. Böylece transfer sonrasında asla vanalar gevşemez ve uzun yıllar boyunca yapılacak transferlere öncülük etmiş olurlar.
→Küresel ve Kelebek İzolasyon Ceketi
İletişim
Adres: Alemdar Mah. 1. Bahçeli Sok. No:45 Osmangazi / BURSA – TÜRKİYE
E-mail : info@bursavanaceketi.com
Telefon: +90 224 233 83 89
Gsm : +90 507 128 04 44
7/24 Whatsapp hattı için hemen tıklayınız.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN